Суспільство

Тварини з Менського зоопарку чекають своїх опікунів (Фото)

3-ого травня розпочався новий 39-ий сезон у Менському зоопарку. Попри численні проблеми, переважно економічного характеру, місцеві працівники підготувались до нього не гірше, ніж у попередні роки, і з радістю зустріли своїх відвідувачів. Своїми силами здійснили поточні ремонти  вольєрів і приміщень, де знаходяться тварини, провели благоустрій та облаштування  території зоопарку.

— Після зими наші підопічні мають непогану форму, середньої вгодованості, — запевняє директор зоопарку Зінаїда Максименко, — відтак уже на даний час  отримали приплід верблюдів, антилоп, левів, капібар, вовків, поповнилось і пташине царство.

капибарилевеня

І під час відкриття сезону, і протягом наступних  травневих вихідних у зоопарку дуже багато  відвідувачів. Особливо радіють зустрічі з представниками живої природи діти.

відвідувачі дети и мишка

А подивитись є на що, адже нині  у зоопарку утримується  близько 1000 голів  тварин, або 135 видів ссавців та птахів, чимало з яких в умовах природної свободи  вже стали  рідкісними, або, як кажуть, «червонокнижними».

— Звичайно, нам би хотілося мати ще більше екзотичних у нашому регіоні тварин, зокрема таких, як слон, жираф чи гіпопотам, але  територія зоопарку, яка становить лише 3,3 гектара,  не дозволяє цього зробити, та і всі вільні приміщення  вже заповнені, — бідкається Зінаїда Максименко, — ось, наприклад, нещодавно  відремонтований  вольєр з  утепленим будиночком  уже прийняв хижих котячих з іншого  зоопарку. Щоправда, після проведення  процедури «Прозоро» сподіваємось завезти пару для зебри, щоб наш хлопчик не сумував.

пеликани

Вже кілька років у Менському зоопарку діє Програма опіки над тваринами. Та, на жаль, бажаючих взяти на себе зобов’язання фінансово підтримувати представників фауни зовсім небагато. Хоча для опікунів керівництво закладу створює якнайкращі умови, зокрема вони мають право у будь-який час безкоштовно бувати на екскурсіях.

 

Ще статті по темі

Back to top button