Суспільство

Тверезе життя: у Чернігові проведуть форум для алкозалежних

Учасники чернігівського Товариства анонімних алкоголіків організували Всеукраїнський форум, куди запрошено не тільки тих, хто безпосередньо має таку проблему, а й спеціалістів, які з нею працюють, – це лікарі, психологи та інші фахівці. Долучитись до заходу можуть і родичі алкоголіків.

Організатори кажуть, що серед учасників їхньої спільноти є люди, які не п’ють уже по 19 років, але все одно продовжують вважати себе алкоголіками, оскільки ця хвороба має хронічний характер. Тому важливо проводити подібні зустрічі та ділитися досвідом тверезого життя.

«Ми ділимося між собою досвідом про те, як можна жити тверезо, що в цьому допомагає. Для цього ми ознайомимо присутніх із програмою 12 кроків Анонімних Алкоголіків, що має здолати залежність. Також плануємо запросити спікера з Києва, який розповість про свій шлях боротьби із залежністю», – розповіла ведуча форуму Вікторія.

Під час форуму заплановане проведення спікерських зборів і відкритої групи, де виступатимуть як спеціалісти, так і безпосередньо люди із залежністю.

«Ми надсилали свої листи-запрошення до всіх медичних закладів міста, обласного управління охорони здоров’я, до соціальних служб, запрошували спеціалістів взяти участь у заході. Також долучаємо сюди ЗМІ, щоб показати людям, що є така спільнота, яка допомагає вилікуватись і вирішити проблему алкоголізму. Люди ділитимуться історіями про те, що з ними було до того, як вони прийшли в наше товариство, та що змінилося за час перебування в ньому», – каже Вікторія.

У товаристві розповіли, що вони існують уже 24 роки, досвід роботи таких організацій перейняли в американців. Члени спільноти можуть відвідувати аналогічні зустрічі в будь-якій точці світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині через продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім анулювали шість ліцензій

Найчастіше сюди звертаються люди, які безуспішно лікувалися. Будь-хто, прийшовши до групи, вже вважається членом спільноти. Зустрічі тут відбуваються кожного дня. Анонімні алкоголіки можуть поспілкуватися між собою та підтримати одне одного в боротьбі із залежністю. Вузьких спеціалістів сюди не залучають, усі консультації проходять у формі «рівний – рівному», а головним принципом спільноти є анонімність,саме тому тут не називають прізвищ.

Сам форум триватиме з 29 по 30 червня. Окрім анонімних алкоголіків, у форумі братимуть участь анонімні наркомани та люди, які мають співзалежність.

Ще статті по темі

Back to top button