Суспільство

У 12 районах області епідемія грипу

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано в Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Ічнянському, Козелецькому, Куликівському, Ніжинському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Талалаївському, Сновському районах і м.Прилуки.

Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України ».

Станом на 7 лютого призупинено освітній процес у 138 загальноосвітніх навчальних закладах Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Городнянського, Ічнянського, Козелецького, Коропського, Менського, Носівського, Прилуцького, Семенівського, Сосницького, Чернігівського районів, міст Ніжин, Прилуки та Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 10 лютого всі школи Чернігова йдуть на карантин

Загалом епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для цієї пори року.

За 6-й тиждень 2020 року в області захворіли 7189 осіб, з них 4581 дитина, рівень захворюваності нижче за епідпоріг на 7,0%. Госпіталізовано 189 осіб, із них 119 дітей (63,0%).

По м. Чернігову захворіло 2398 осіб, із них дітей – 1577, рівень захворюваності нижче за епідемічний поріг на 12,8%.

Від початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР досліджено 2 зразки біологічного матеріалу, виділено фрагменти РНК вірусу грипу типу А(Н1pdm 09).

Від початку епідсезону зареєстровано 1 летальний випадок від грипу (Варвинський район).

На початок епідсезону вакциновано 8813 осіб, у т.ч. 1782 дітей віком до 6 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button