Суспільство

У Бахмачі запрацював інтерактивний простір «Час на себе»

22 червня в Бахмачі відбулося відкриття інтерактивного простору «Час на себе», мета якого – заохотити мешканців громади дбати про своє фізичне та психічне здоров’я щодня.

Про це повідомляє міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову чотири черги одночасно: обленерго показало графік відключення світла

Інтерактивний простір «Час на себе» налічує три зони, що допоможуть відновити емоційний стан, підтримати фізичну активність і регулярно дбати про здоров’я. У зоні фізичної активності можна скористатися вуличними тренажерами та виконати вправи для кращого самопочуття. Інтерактивна зона з годинником містить інформацію про корисні щоденні звички, які не потребують багато часу, але точно допоможуть бути здоровими, як-от: виходити на щоденну прогулянку, лягати спати до 23:00, зустрічатися з друзями, збалансовано харчуватися, регулярно відвідувати сімейного лікаря, пити воду тощо. У зоні психічного здоров’я можна посидіти на спеціальній лавці та виконати вправи, які допоможуть заспокоїтися, розслабитися та зрозуміти свої емоції. Для цього треба зісканувати QR-код і прослухати відповідний аудіогід.

Під час відкриття простору мешканці громади взяли участь в освітніх заходах на тему здоров’я. Крім того, всі охочі мали змогу виміряти артеріальний тиск, перевірити рівень цукру в крові чи проконсультуватися з сімейним лікарем. А також зробити швидкі тести на ВІЛ та гепатит В.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button