Суспільство

У Батурині козацьке свято трансформувалося у фест «Шабля»

*Актуально

«Наш край» долучився до організації фестивалю «Шабля» що відбувся в Батурині Чернігівської області. У Батуринській ОТГ, яку очолює представник «Нашого краю» Леонід Душа, особливий акцент роблять на збереженні історичних традицій і привабленні туристів.

Як наголошують організатори, БатуринФест «Шабля» продовжує кращі традиції козацького свята, але є концептуально новим. Триденний фестиваль з організацією окремих локацій просвітницького, вишкольного, навчального та розважального характеру. На теренах унікальних пам’яток в історії українського державотворення по-особливому прозвучить головна ідея фесту «Же през шаблю маєм право», проголошена гетьманом Іваном Мазепою в Батурині 300 років тому, але актуальна й сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Батурині в розгарі козацьке свято

У рамках фестивалю в Батурині працювали різні локації – літературно-поетичні галявини, кобзарські ліричні сцени, виставка-продаж від майстрів декоративно-прикладного мистецтва тощо. Особливий акцент організатори зробили на розвагах для молоді. Приміром, хлопці та дівчати мали змогу взяти участь у дебатах і продемонструвати свої знання з вітчизняної історії, законодавства та права. Гостей фестивалю розважали представники колективу «Сіверські клейноди» та групи «Хорея Козацька», відбувалися вистави вуличних театрів.

Фестиваль завершився виступом українських популярних виконавців і дискотекою просто неба.

Фестиваль «Шабля» відвідали депутати «Нашого краю». Так, керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник відзначила хороший рівень організації та висловила сподівання, що цей фестиваль стане для гетьманської столиці традиційним.

 Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button