Суспільство

У Батурині помолилися за жертв Батуринської трагедії (Фото)

Традиційно 13 листопада Національний заповідник «Гетьманська столиця» вшановує пам’ять героїв Батуринської трагедії.

Батурин і досі болить незагоєною раною в душах українців. Він вже  давно став храмом, храмом нашої пам’яті за тисячами його оборонців та мирних жителів, які через мученицьку смерть увійшли у вічність. Вся Україна схиляє голову в жалобі по мужнім оборонцям за волю України 1708 року.

Вічна їм пам’ять…. Вічна їм слава….

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові помолилися за перемогу української армії над російським агресором (Фото)

У цей день у храмі Воскресіння Господнього на Цитаделі Батуринської фортеці відбулася заупокійна архієрейська літургія по загиблим мужнім захисникам та невинним жертвам трагедії 1708 року. Відслужив літургію керуючий Чернігівською і Ніжинською єпархією владика Євстратій Зоря та протоієрей, настоятель Свято-Покровської церкви м. Батурин о. Роман (Кривко), протоієрей і настоятель Катерининської церкви м. Чернігів о. Роман (Кіник), настоятель Свято-Успенської парафії м. Бахмач о. Володимир (Павлина), протоієрей, настоятель церкви Миколи Чудотворця с. Підлипне, о. Ігор (Шемяков).

Батуринці і гості міста вклонились подвигу і жертовності славетних земляків та поклали квіти до Пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року.

Національний заповідник «Гетьманська столиця»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button