Суспільство

У бібліотеці на Чернігівщині читачі підгодовують звіряток

У Городнянській централізованій бібліотечній системі своїх читачів запрошують не лише на цікаві заходи, а й до «живого куточка», від якого діти у захваті.

Живий куточок облаштували кілька років тому. Тож маленьким читачам, які приходять до закладу, бібліотекарі можуть запропонувати не лише почитати цікаву літературу, а й погодувати пухнастих і вухастих тваринок, поспостерігати за ними. Адже не кожній дитині вдома дозволяють тримати домашнього улюбленця. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортна ізоляція: на Чернігівщині 12 населених пунктів мають проблеми через повноводдя

«Нині в нас є декоративний кролик, дві морські свинки та чилійська білка дегу. Отакі три види тварин. Раніше трішки більше видів було і пташок мали, а нині – ні.

Дітям дуже цікаво. Вони і пальчики просовують до клітки і гладять тваринок. Але зрозуміло, що це все відбувається під наглядом наших працівників. Аби звірята не вискочили, бо колись було, що ця білка втекла і ми ледь її знайшли», – розказує Наталія Чередниченко, провідний бібліотекар.

Тваринок у закладі годують кормами, які приносять бібліотекарі. Також у закладі вдячні читачам, які не забувають про тваринок і приносять їм смачненьке. А діти захоплено долучаються до процесу годування. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button