Суспільство

У Білорусі за звинуваченням у «шпигунстві» засудили жительку Чернігова

Гомельський обласний суд у закритому режимі виніс вирок громадянці України жительці Чернігова Наталії Захарченко.

Її засудили до 9 років позбавлення волі за звинуваченням у «шпигунстві».

Про це повідомляє білоруське видання «Флагшток» із посиланням на «Радіо Свобода».

Відомо, що крім терміну ув’язнення суд постановив конфіскувати у жінки мікроавтобус.

Разом з українкою судили її подругу, білоруску Ларису Крупу. За «неповідомлення про злочин» вона отримала штраф у розмірі 100 базових одиниць (4 тисячі білоруських рублів).

15 лютого в Гомельському обласному суді розпочався суд над українкою, жителькою Чернігова Наталією Захарченко та її подругою-білорускою. Обставини звинувачення невідомі, як і подробиці процесу – суд був закритим.

Наталія Захарченко регулярно їздила з Чернігова до Мозиря через Польщу після початку «великої війни». Перевозила речі, людей, домашніх тварин. Його послугами охоче користувалися білоруси та українці, адже після 24.02.2022 кордон з Білоруссю був закритий.

На початку липня 2023 року Наталя знову поїхала до Білорусі та зникла. Пізніше з’ясувалося, що її затримали і вона перебуває в СІЗО.

За даними «Свободи», до 2020 року Наталя Захарченко займалася контрабандою товарів з України до Білорусі та назад. У 2017 році вона давала свідчення в суді як свідок у резонансній справі гомельських митників. Тоді вона свідчила, що митники брали хабарі, хоча сама неодноразово притягувалася до відповідальності за порушення митного законодавства.

Ще статті по темі

Back to top button