Суспільство

У Бобровиці шукали 8-річну дівчинку: матір дитини притягнуто до відповідальності

За перших шість місяців року поліція розшукала та повернула додому 118 зниклих дітей у Чернігівській області.

Учора ввечері на лінію «102» надійшло повідомлення про те, в Бобровиці зникла дитина. 8-річна дівчинка пішла в невідомому напрямку та не повернулася додому. Поліцейські швидко розшукали дитину, яка гуляла на одній із міських вулиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська поліція розказала, як безпечно купувати товари в інтернеті

Поліція притягнула матір дівчинки (вона перебувала в стані алкогольного сп’яніння та не слідкувала за дитиною) до відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей (частина 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень.

Загалом лише за перших два тижні літа до поліції Чернігівщини надійшли повідомлення про зникнення 23 дітей – поліцейські всіх їх розшукали.

«Якщо дитина зникла — не зволікайте з пошуками і одразу ж телефонуйте до поліції. У суспільстві досить поширена хибна думка, що правоохоронці не приймають заяви про зникнення протягом перших трьох днів. Це неправда. Якомога швидше зателефонуйте на «102» і розкажіть про зникнення дитини, – каже начальниця відділу ювенальної превенції поліції області Ольга Панкратова. – Поліцейським слід повідомити найважливіше – ім’я дитини, вік, місце проживання і навчання, час зникнення. Розкажіть поліції, у що була вдягнена дитина, її особливі прикмети».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button