Суспільство

У Чауса, Стальниченка та інших віпів закінчилися угоди опіки над тваринками Менського зоопарку

У Менському зоопарку практикують акцію меценатської підтримки «Програма опіки над тваринами». Зокрема активно заговорили про неї після вигнання окупантів із Чернігівщини в 2022 році. Адже в той час зоопарк, як і всі жителі області, переживав непростий період, коли бракувало кормів для тварин і заклад потребував підтримки. Тож відомі жителі Чернігівщини взяли під свою опіку деяких тваринок, тобто уклали угоди на утримання цих тварин.  

«Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус обрав лева, очільник нашої громади Геннадій Примаков – крокодила, секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко – мавпочку, Дмитро Іванов, який був заступником Чауса, – зебру. Вибрала собі тваринку і Алла Ярова, яка на той час очолювала «Чернігівгаз», – зазначила Зінаїда Максименко, директорка Менського зоопарку. 

Відповідно до угод, благодійники – хтось щомісяця,а хтось раз на рік – перераховували кошти на утримання підопічних тварин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади Чернігівщини не мають коштів на утримання поліцейських освітньої безпеки в школах

«Ми робили розрахунки, скільки всього тварина з’їдає за місяць і що їй ще треба. Звісно, не все там було враховано, бо, безумовно, зоопарк також купує все потрібне для утримання тваринок», – розповіла Зінаїда Максименко. 

Щоправда, нині ситуація така, що договори опіки закінчилися майже з усіма благодійниками. Чинними залишилися тільки угоди з Геннадієм Примаковим та Вікторією Івченко, менською підприємницею, яка опікується лебедями. 

Тож якщо хтось із відомих чи заможних чернігівців виявить бажання дбати про якусь тваринку, в зоопарку не заперечуватимуть. Навпаки, радо укладуть угоду. 

До речі, в Україні майже в усіх зоопарках діє практика опіки над тваринами.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button