Суспільство

У «Чернігівгаззбут» пояснили великі суми в квитанціях сіверян за газ

В рахунках за газ, спожитий в листопаді, з’явилась нова графа – рекомендований платіж. У зв’язку з чим та для чого з’явилась ця графа?

19b8751a59a8da07e5f5b53a9fc5e31a_0

Прийнятий Верховною Радою в листопаді Закон України «Про житлово-комунальні послуги» запроваджує нарахування штрафних санкцій – пені.

Про це повідомляє «Чернігівгаззбут».

Згідно нового закону, пеня може з’явитись при найменшому порушенні термінів платежу за комунальні послуги та газ, адже в законі передбачено, що відсотки будуть нараховуватись  за кожен день несплати.

Для чого введено рекомендований платіж

У зв’язку з цим, постачальники газу в рахунках для споживачів ввели нову графу – рекомендований платіж на наступний місяць. Сплата рекомендованого платежу дозволить споживачам уникнути боргів за газ, а разом з ними – нарахування пені та штрафів.

Як розраховується рекомендований платіж

При розрахунку рекомендованого платежу по кожному споживачу враховують вартість прогнозного споживання газу в наступному місяці. Прогнозне споживання газу розраховують виходячи із середньорічного об’єму споживання, яке множиться на місячну частку (відсоток), встановлену в додатку №1 до Кодексу ГРМ для кожної групи споживання.

Що стосується групи споживання, то вона визначається виходячи з того,  які газові прилади встановлені та використовуються. Номер групи зазначений у нижньому лівому куті рахунку на оплату за газ.

Сплачувати її, чи ні – споживач може вирішити самостійно, але про це його попередити «забули».

Ще статті по темі

11 коментарів

  1. За жовтень — 17 кубів, за листопад- 65,а прогноз на грудень — 385.класно рахують.

  2. Могли бы что нибудь придумать по умнее .Или не хватает ума? Смех беспокояться за то чтобы ПЕНЯ не выросла за не уплату!!! Комедия.

  3. людей рахують за ніщо. пенсію за прогнозом не платять заробітну плату на перед по прогнозу не платять а за газ нарахували по прогнозу. коли вже ВАМ буде ХВАТИТЬ!

  4. Виходить, маєш сплачувати наперед за послугу, яку ще не отримав. Передоплата всюди набирає обертів…

  5. Если отталкиваться от того закона, который приняли в ноябре, то пеня там будет насчитываться только с 2019-го и изымать её за долги государства по субсидиям и льготам запрещено.

  6. За газ хоть по одной цене,а за электроэнергию их прогноз выходит в два раза дороже,вообще офанарели,лучше бы думали о качестве постовляемого газа,да и о качестве услуг пора давно подумать.

    1. Нужно в последние два дня передавать самим, можно через интернет или по телефону, тогда они дописывать не будут.

      1. передаю регулярно.все равно ставят прогнозируемую сумму.

  7. Я, думаю, что Афганцы, Атовцы, Чернобыльцы обмозгуют обсудят в ветеранских организациях, а потом покатают этих умников в мусорных ящиках и ещё морды понабивают за самоправство, и издевательство над заслуженными людьми и сразу всё станет на свои места.

  8. пора кидать уродов в мусорные баки

Back to top button