Суспільство

У чернігівських ресторанах розповіли про корпоративи та новорічну ніч

У чернігівських ресторанах розказали, чи плануються цього року новорічні корпоративи та скільки доведеться заплатити за меню і новорічну програму.

Так, практично в усіх ресторанах запевнили, що замовлення на новорічні гуляння приймають. Програма різна – в одних лише можливість карооке чи танців, в інших передбачена новорічна програма. Деякі заклади дозволяють запросити своїх Діда Мороза та Снігурку з тамадою та музикою. Більшість дат для святкування наразі вільна.

Святкування багатолюдних компаній зазвичай проходитиме у великих залах, де можуть збиратися кілька компаній. Загальна кількість – від 50 осіб. Це якщо є новорічна програма, адже замовляти її на невелику компанію невигідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чернігівські ресторани увійшли до сотні кращих

Що стосується вартості, то вона відрізняється – в середньому від 500 гривень (350 – меню + 150 – новорічна програма) до 950 гривень без новорічної програми. У деяких ресторанах немає мінімального замовлення, на скільки з’їси – стільки й заплатиш.

До новорічної ночі тут також різні підходи.

Багато закладів відмовилися від цієї послуги і не забезпечують можливості зустрічати «бій курантів» у ресторані. Ті, хто готовий зустріти Новий рік із вами, розказують, що, скоріш за все, це буде до першої години ночі, а ціна в середньому становить 1300 – 1500 гривень із новорічною програмою.

Загалом експерти зазначають, що втрати рестораторів на новорічних гуляннях включно з можливим локдауном у січні можуть доходити до 75%.

За словами Віктора Бистрова, експерта з фінансів, обмеження і можливий локдаун позначаться не лише на рестораторах, але й на персоналі закладів розваг і харчування.

«Якщо буде локдаун, то зрозуміло, що будуть звільнення або ж люди самі будуть звільняться, комусь платитимуть менше, комусь взагалі не заплатять на час простою.

Частина закладів може закритися назавжди – забракне коштів на закупівлю продуктів, напоїв та оренду.

Це болюче питання для підприємців, оскільки 2020 рік спершу відзначився весняним карантином, потім був локдаун вихідного дня і зараз нові випробування», – зазначив Віктор Бистров.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button