Суспільство

У чернігівських школах карантину поки не буде

На сьогодні в Чернігові немає захворюваності на грип. Є певний підйом кількості гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), але це збільшення – у межах звичайного коливання для холодної пори року. У порівнянні з літнім сезоном – десь на 15%. Можливо, що з’явиться і грип на території міста – але фахівці цього очікують не на цьому тижні і навіть не на наступному.

Про це на ранковій нараді у мерії проінформував керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Керівник міського управління освіти повідомив, що по школах міста кількість відсутніх складає 2835 учнів, це 9,8%. Причому у порівнянні з п’ятницею кількість присутніх збільшилася на 83 особи.

У дитсадках відсутні через хворобу (зі слів батьків) 453 дитини, це приблизно 6%. Причому хвороби – не обов’язково ГРВІ.

Тому підстав для запровадження карантину в навчальних закладах Чернігова наразі нема. Для порівняння: минулого року його оголошували, коли середня кількість відсутніх була 15%, а по деяких навчальних закладах – більше 20%. Окрім того, тоді діагностувався саме грип, а не ГРВІ.

У той же час, у зв’язку зі значно гіршою ситуацією по захворюваності в ряді інших міст України, в Чернігові ситуація буде відслідковуватися щоденно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button