Суспільство

У Чернігівській області проведена інвентаризація водних об’єктів

Значна кількість запитів від громадськості, які постійно надходять до Департаменту екології та природних ресурсів й інших органів державної влади, стосується інформації про стан довкілля Чернігівщини, в тому числі про водні об’єкти.

Упродовж року була проведена інвентаризація водних об’єктів на території області. Таке завдання було визначене рішенням Ради національної безпеки і оборони України «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеним у дію відповідним Указом Президента України навесні цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доля річки Остер та Остерського військового лісгоспу – направлять звернення до керівництва держави

Інвентаризація необхідна для чіткого обліку водних ресурсів та об’єктів, а це у свою чергу дозволить ефективно ними управляти, максимально раціонально та якісно їх використовувати на місцях і матиме позитивний вплив на зростання бюджетів громад.

За результатами ефективної комунікації та злагодженої роботи з територіальними громадами Чернігівщини, проінвентаризовано 265 річок та 2601 водойма (ставки, озера та водосховища). Серед найбільших штучних водних об’єктів, побудованих на річках області, – 19 водосховищ, об’ємом води більше мільйона кубометрів. Зокрема у басейні річки Десна – «Черемошне», «Борзнянське», «Седнівська ГЕС», у басейні річки Удай – «Іваницьке», «Щурівське», «Петрушів став» та інші.

До речі, в оренду для рибогосподарських потреб та рекреаційних цілей надано 113 водойм.

Наступного року планується проведення оцифровування результатів інвентаризації водних об’єктів Чернігівщини та розміщення їх на доступних ресурсах. За лічені секунди кожен житель області зможе самостійно отримати інформацію про річки та водойми нашого регіону, їх технічні характеристики, відношення до водозбірного басейну тієї чи іншої річки тощо.

Департамент екології та природних ресурсів
Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button