Суспільство

У Чернігівській області реалізовуватиметься пілотна програма короткострокового професійного навчання та стажування слухачів

Чернігівщина — одна з п’яти областей, де Програма ООН із відновлення та розбудови миру в Україні за фінансової підтримки Німеччини запроваджує пілотну програму короткострокового професійного навчання та стажування слухачів. Ініціатива передбачена для переміщених осіб, колишніх військовослужбовців, осіб, що втратили роботу та шукають гарантоване працевлаштування. Її мета — підвищення мобільності вразливих категорій населення в умовах воєнного стану та забезпечення регіонального ринку праці кваліфікованими кадрами.

Днями організаційні моменти реалізації програми обговорили представники ПРООН, Управління освіти і науки Чернігівської ОВА, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області, керівники закладів освіти та підприємств області, для яких буде здійснюватися підготовка фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівської області запрошує охочих вступити до лав бригади «Лють»

Втілюватиметься ініціатива протягом травня-серпня 2023 року та складатиметься з трьох етапів: у травні — проведення рекламної кампанії,  набору та формування груп; у червні — організація навчання слухачів (2-3 тижні) в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області та у липні-серпні — стажування на виробництві.

Теоретичну частину навчання слухачі пройдуть за робітничими професіями «швачка», «столяр» та «продавець продовольчих товарів» на базі Прилуцького професійного ліцею, Сновського вищого професійного училища лісового господарства та Чернігівського центру професійно-технічної освіти. Стажуватимуться на відповідних підприємствах регіону.

Загалом у п’яти регіонах учасниками програми стали 27 закладів профтехосвіти. Навчання та стажування здійснюватиметься за 16 професіями, що мають попит на сучасному ринку праці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Управлінням освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button