Суспільство

У Чернігівській області стартує проєкт із розширення можливостей залучення молоді в громадах

Центр «Доброчин» розпочинає реалізацію проєкту з розвитку інфраструктури для залучення молоді до процесів прийняття рішень у Чернігівській області.

Діяльність проєкту допоможе вдосконалити молодіжне законодавство в пілотних територіальних громадах, щоб забезпечити залучення та підтримку молоді і сприятиме активності молодіжної діяльності в громадах через навчання та підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині впровадять проєкт «Рука допомоги», що дасть можливість безробітним розпочати нове життя

Спочатку на конкурсній основі будуть обрані п’ять найбільш вмотивованих громад Чернігівської області. Експерти разом з активною молоддю допоможуть їм розробити, прийняти та застосувати місцеві нормативні акти – Положення про Молодіжні ради, а також Молодіжні програми на локальному рівні.

Щоб молодь могла брати участь у суспільному житті своїх громад, вона повинна почуватися залученою як зацікавлена сторона до будь-яких розробок політики та реалізації молодіжних програм та стратегій, а також усвідомлювати свою причетність до дій, у яких бере участь.

До участі в проєкті запрошують територіальні громади Чернігівської області (крім громад-учасниць програми DOBRE). Зацікавлені повинні заповнити анкету за посиланням.

Анкети приймають до 11 липня 2021 року. Обрані громади отримають повідомлення до 15 липня 2021 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button