Суспільство

У чернігівського сапера Кракена – попереду тривале лікування і протезування, але моральний дух на високому рівні

Багатьох жителів Чернігівщини не залишила байдужою звістка про трагічний випадок, що стався зі старшим сапером піротехнічного відділення ГУ ДСНС у Чернігівській області Олександром Борисенком на прізвисько «Кракен». Під час виконання завдання за призначенням у Харківській області в районі Чугуєва він підірвався на вибухонебезпечному пристрої.

Згодом стало відомо, що сапер втратив ногу. Це все було у другій половині грудня. А як почувається Кракен нині?

«Попереду в Кракена тривале лікування та реабілітація. Але він налаштований дуже позитивно. Олександра підтримує його команда саперів. І не тільки вони, а й багато друзів і просто людей – прихильників їхнього песика Патрона. Усі пишуть, постійно про нього запитують, цікавляться його станом, передають слова підтримки та побажання скоріше повернутися в стрій.

Я навіть сказала б, що увесь світ чекає на його скоріше повернення в команду», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ірина Щукіна, речниця ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

Вона також розповіла, що нині народний улюбленець Кракен – у лікарні. У якій саме, не сказала, аби до нього знову не вишикувалася черга прихильників. Адже йому треба відпочивати, а не приймати відвідувачів. У Кракена все добре та є все потрібне, готується до протезування. Моральний дух – на високому рівні.

Те, що станом здоров’я Кракена переймаються люди з усього світу – не перебільшення. Адже інформації про нього і не тільки дуже багато в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пірнати чи ні: священник із Чернігівщини розповів, чи варто християнам купатися в крижаній воді на Водохреще

«У себе на сторінках Патрон багато розповідає про напрям піротехніки. Він постійно інформує про те, що хтось загинув, наскільки складно працювати. Отак люди з усього світу і дізнаються про Кракена та його колег.

І взагалі вже було виставлено дуже багато постів про те, що сапери потребують підтримки та допомоги. І зокрема про Кракена. Тож багато людей відгукується. І це зовсім чужі люди, які Кракена ніколи не бачили, тільки з екранів телевізорів чи інтернету. А все завдяки тому, що Патрончик про це багато розповідає», – пояснила Ірина Щукіна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button