Суспільство

У Чернігівському музичному коледжі ім. Л.Ревуцького навчальний рік розпочали біля меморіальної дошки

У перший день нового навчального року артисти обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм традиційно вітають учнів навчальних закладів зі святом знань.

У Чернігівському музичному коледжі ім. Л.Ревуцького навчальний рік 2019 – 2020 студенти і викладачі зустріли не в аудиторіях, а на центральному вході навчального закладу – біля меморіальної дошки з іменами випускників Ігоря Нешка та Володимира Близнюка, які загинули під час проведення АТО/ООС на сході країни.

Про це повідомляють у пресцентрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

«Я музику любив, але ще більше Україну», – викарбувано на цій дошці. «Свого часу, відкриваючи цей барельєф, ми дали клятву собі (як викладацький, так і студентський колективи) – щороку навчальний рік розпочинати з вшанування пам’яті наших випускників, які ціною свого життя дали нам можливість займатися музикою, усміхатися і жити щасливо, – каже директор коледжу, заслужений діяч мистецтв України Володимир Суховерський. – Велика шана, велика подяка тим родинам, які виховали таких героїв, батькам, які навічно приписані до нашого колективу».

У меморіальному заході взяли участь мами Ігоря Нешка та Володимира Близнюка — Людмила Житнікова і Олена Белеванцева. Звертаючись до студентів музичного коледжу, Олена Белеванцева, артистка обласного філармонійного центру, зазначила: «Цінуйте кожну хвилину, проведену в стінах свого навчального закладу. І пам’ятайте про тих, кому ми зобов’язані мирним небом над головою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капела бандуристів ім. Остапа Вересая приєдналася до всеукраїнського флешмобу

Концертну програму, що складається з творів, присвячених темі Батьківщини, представили учасникам меморіального заходу артисти капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру на чолі із заслуженою артисткою України Раїсою Борщ і заслуженим працівником культури України Миколою Борщем.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button