Суспільство

«Армія відновлення»: у громаді на Чернігівщині безробітні шиють одяг для ЗСУ

На Чернігівщині перелік суспільно корисних робіт поповнився ще одним видом – ремонт та пошиття одягу і взуття для військових. Почалися вони днями на Бахмаччині за участю безробітних. Працюють на цих роботах жінки, які володіють швейною майстерністю. Вони сподіваються, що захисникам буде зручно в пошитих їхніми руками речах. Про це повідомляють у Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Тих, хто досвіду вшвейній справі немає, служба зайнятості запрошує долучитися до інших видів суспільно корисних робіт. Зокрема, з липня в Бахмачі учасники «Армії відновлення» залучатимуться ще й до приготування їжі для наших захисників.

Крім того, на Чернігівщині безробітні розбирають завали, ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення (бомбосховища, укриття), плетуть маскувальні сітки, зводять фортифікаційні та захисні споруди, заготовляють дрова для бюджетних установ та населення, розфасовують гуманітарну допомогу, прибирають придорожні смуги поблизу блокпостів, виготовляють окопні свічки для потреб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Армія відновлення» на Чернігівщині: безробітних залучають до суспільно корисних робіт

На відміну від волонтерів безробітніпрацюють не безкоштовно: з ними укладається строковий трудовий договір, і з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття вони отримують заробітну плату. Її розмір не може бути нижчим, ніж мінімалка (6700 грн), що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю.

На сьогодні рішення про організацію суспільно корисних робіт прийняті у 52 з 57 територіальних громад області. За час реалізації цієї програми на Чернігівщині, тобто з жовтня минулого року, 3,3 тис. безробітних взяли участь у суспільно корисних роботах. З них 2,9 тис. осіб було залучено цьогоріч.

Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до центру зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button