Суспільство

У Чернігівському обласному військовому комісаріаті розвіяли чутки щодо навчання резервістів

«Мобілізація? Ні, лише навчання», – саме на цьому акцентував сьогодні під час брифінгу для провідних засобів масової інформації області військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату полковник Олександр Криворучко.

Уже ні для кого не є таємницею, що у другій половині червня в смт Гончарівське відбудуться експериментальні навчальні збори резервістів другої черги на базі новоутвореної на базі Чернігівського обласного військового комісаріату бригади територіальної оборони, на які буде залучено близько 3 700 військовозобов’язаних з усієї Чернігівської області та близько 80 одиниць техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добро має бути з кулаками: на Чернігівщині стартували військово-польові збори

Під час брифінгу військовий комісар області роз’яснив журналістам, які на сьогодні тривають підготовчі заходи, порядок формування бригади резервістів та вони робитимуть безпосередньо під час навчань.

Не оминули увагою й те, що резервістів безкоштовно забезпечують військовою формою одягу, харчуванням, проживанням у наметовому таборі та медичним обслуговуванням під час зборів.

Загалом наприкінці зборів орієнтовно буде нараховано (після всіх утримань та залежно від військового звання за 14 діб навчальних зборів):

— безробітним резервістам другої черги: від 889 до 1159 грн;

— працюючим резервістам другої черги: від 1679 до 1948 грн.

Із вищезазначених виплат (крім добових) утримується податок у розмірі 18%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони оголосило про масштабні військові навчання по всій Україні

Заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення підполковник Вадим Лільчицький роз’яснив учасникам брифінгу нюанси та привабливість військової служби в резерві і те, що контракт щодо її проходження резервісти можуть укласти за результатами зборів.

Джерело: Чернігівський обласний військовий комісаріат

Ще статті по темі

Back to top button