Суспільство

У Чернігівському онкодиспансері укомплектовують дозиметричне обладнання

Дозиметричне обладнання – додатковий функціонал для лінійного прискорювача Elekta Infinity, на який збирали всім миром під час довготривалої благодійної акції «Промінь надії», уже надійшло в онкодиспансер.

У вівторок, 28 серпня, розпочалася активна комплектація прискорювача. Обладнання − виробництва Німеччини, вартість апаратури становить приблизно вісім мільйонів гривень.

Як прокоментував інженер компанії Canberra Packard, що представляє світових лідерів у сфері обладнання для вимірювань і моніторингу іонізуючого випромінювання в ядерній енергетиці, навколишньому середовищі, а також у галузі медичної (клінічної) дозиметрії, діагностичного та терапевтичного обладнання, щоб лікувати хворого, треба дати якусь певну дозу опромінення. А щоб знати, яку дозу, – треба виміряти пучок, що надходитиме від лінійного прискорювача, та закласти в планувальну систему форму та дозу цього пучка. Саме для цього й потрібне дозиметричне обладнання.

Про це ЧЕline повідомили в Чернігівському обласному онкологічному диспансері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний лікар онкодиспансеру розповів, чому досі не працює лінійний прискорювач

Як зазначила завідувач відділення променевої терапії Наталія Крічфалушій, наразі опрацьовується питання отримання ліцензії на право експлуатації обладнання. Хто проходитиме лікування за допомогою лінійного прискорювача, вирішуватиме виключно консиліум лікарів-променевих терапевтів у відділенні променевої терапії.

За даними Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, на рік променевої терапії потребують приблизно 2 500 пацієнтів.

Ще статті по темі

Back to top button