Суспільство

У Чернігівському СІЗО голодували в’язні

Четверо чоловіків, що перебувають у Чернігівському слідчому ізоляторі, оголошенням голодування домоглися отримання необхідних їм медичних препаратів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Чернігівської області Тетяна Похилько.

«Реагуючи на надзвичайну ситуацію, прокурором внесено низку документів реагування як на місцевому рівні, так і на рівні структури апарату Міністерства юстиції України з метою застосування заходів відомчого контролю. Як результат, в’язні отримали необхідні препарати, їх додатково обстежено в профільному лікувальному закладі, надано відповідні рекомендації. Голодування припинено», — сказала Похилько.

За її словами, група осіб, що утримується в СІЗО, звернулась до прокуратури із заявою про незадовільне лікування, бездіяльність персоналу ізолятора, а також оголошене в знак протесту голодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському СІЗО вчинив самогубство чоловік

Під час перевірки працівники прокуратури встановили, що чотирьом взятим під варту дійсно не видавались протитуберкульозні лікарські засоби, чим порушувалася схему лікування хворих на небезпечну недугу. Причина — відсутність цих препаратів у СІЗО, що, в свою чергу, є наслідком неузгоджених дій новоствореної в ході медреформи структури — філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» та адміністрації ізолятора.

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button