Суспільство

У Чернігові активісти створили пошукову групу

Чернігівські активісти ініціювали створення волонтерської групи, яка допомагатиме ДСНС та поліції, у пошуках зниклих людей.

Одним з ініціаторів створення такої групи, став Олександр Тарнавський:

«В мене і моїх друзів вже був досвід брати участь в пошукових операціях. До цього ми  часто спостерігали, що людей для пошуку або не вистачає, або бачили випадки коли поліцейські були не зацікавлені шукати. Наприклад,  приїхали, і в лісі пили спиртне. Тому прийняли таке рішення, адже для нас, особливих коштів це не потребує, а на виході такої  допомоги лише позитив. Хочемо щось хороше зробити», — говорить Олександр Тарнавський.

До цього, він з друзями вже брали участь у пошуках трирічної дівчинки з Количівки, зниклої в лісі бабусі в Городнянському районі та восьмирічного хлопчика, вбитого батьком неподалік села Красне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зниклу на озері 3-річну дівчинку знайшли (Відео)

«В нас є декілька гучномовців, є знайомі з квадрокоптером, є люди які готові надати транспорт. Наразі, ми вже зробили «клич» в соціальних площадках для спілкування – Вайбер і Телеграм, щоб звертались ті, хто хоче долучитись», — говорить активіст.

За словами Олександра, в перший же день до них, з готовністю підтримки, звернулось  в загальному десь 100 осіб.

Пошукова група складатиметься з основи, тобто людей – однодумців, які вже до цього брали участь у пошуках, і тих хто за хоче долучитись фізично, або надасть якусь допомогу.

Наразі, за словами Олександра Тарнавського, є близько 30 осіб, які готові оперативно виїжджати на пошуки. Решта будуть долучатись залежно від ситуації та локації де загубилась людина.

Незабаром  активісти, планують з координувати свою роботу з «надзвичайниками» та поліцією.

Всі бажаючі приєднуються до групи в  вайбері  https://invite.viber.com/… або підписуються на телеграм канал https://t.me/findche

126174197_953200108502869_6444878710310938634_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button