Суспільство

У Чернігові батькам-вихователям вручили ключі від службового житла (Фото)

Просторі кімнати, нова побутова техніка і головне — справжній родинний затишок. Відсьогодні ще два дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ) мають шестикімнатні квартири у Чернігові.

Ключі від службового житла батькам-вихователям сьогодні урочисто передали заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер переселенці можуть вставати у чергу на соціальне житло

Купували квартири за державні кошти (майже 6 мільйонів), облаштовували — за фінанси місцевої скарбниці.

До нового помешкання переїде родина Володимира та Тетяни Скачків. Наразі подружжя виховує одну власну дитину та двох прийомних, чекають ще на чотирьох позбавлених батьківського піклування. У майбутньому готові прийняти ще одну дитину.

Родина Ігоря та Світлани Азарових виховує трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Створивши ДБСТ, приймуть ще сімох,серед яких і діти-сироти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці подружжя лікарів отримало ордер на службове житло

— Дитині для повноцінного і гармонійного розвитку необхідно, насамперед, зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Саме тому в державі активно впроваджується деінституалізація. Поступово мають зникнути інтернати, натомість з’являться патронатні родини, будинки сімейного типу, — акцентує Наталія Романова. — Дякую вам, батьки, що взяли на себе таку велику відповідальність та не пошкодували власного тепла,яке обов’язково повернеться вам сторицею.

До слова, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

У регіоні всього нараховується 162 919 дітей, з яких 2017 — діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Впродовж 10-ти місяців в області у сімейні форми виховання влаштовано 247 осіб.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button