Суспільство

У Чернігові борються проти зменшення зарплат учителям

*Актуально

У Чернігові «Наш край» виступає проти скорочення надбавок учителям «за престижність праці», виплата яких припинилася з квітня цього року.

За словами депутата Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктора Бистрова, ця ситуація стала можливою через відсутність єдності вимог профспілкової організації освітян і різних політичних сил.

«У лютому із заявами про неприпустимість скасування надбавок учителям міських шкіл виступила фракція «Наш край», однак представники інших політичних сил, профспілкових організацій зайняли не активну, а, скоріше, вичікувальну позицію», – сказав він. Віктор Бистров наголосив, що звернення Чернігівської міської ради щодо розподілу додаткових коштів освітньої і медичної субвенцій залишилося без належної реакції.

«Зменшувати заробітні плати педагогам у середньому на приблизно 1 000 гривень щомісяця в умовах стрибків цін, зростання вартості комунальних тарифів є неприпустимим», – прокоментував депутат від «Нашого краю». Він запевнив, що політична сила відстоюватиме належне фінансування бюджетних закладів, підтримуватиме їхніх працівників.

Так, фракція вже розробила і подала до міської ради Програму розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти м. Чернігова на 2018 рік, що передбачає виділення бюджетних коштів для шкіл і дитсадків на оновлення меблів і обладнання.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button