Суспільство

У Чернігові будують один із найбільших мостів через річку Десна: розпочали насування прогонової будови (Фото)

На мосту через річку Десна поблизу Чернігова будівельники розпочали насування прогонової будови. Це один із найбільш трудомістких етапів роботи на штучній споруді. Проводять його за допомогою потужних гідравлічних домкратів, що штовхають металеві конструкції вперед на опори.

Також зараз влаштовують земляне полотно заїздів на міст, виконують армування та бетонування монолітних стін наземної частини мосту, наносять шар гідроізоляції на поверхню вже готових монолітних стін. Водночас проводять розширення проїзної частини дороги на підʼїзді до нової штучної споруди.

Новий міст матиме довжину 628 метрів і висоту 22 метри та 4 смуги руху для забезпечення повноцінного руху транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окрім дитсадків, у Чернігові замінували й університети

Міст через річку Десна на під’їзді до Чернігова на початку повномасштабного вторгнення росії в лютому-березні минулого року був єдиним маршрутом для виїзду населення до більш безпечних регіонів і ввезення гуманітарних вантажів до заблокованого окупантами Чернігова. Вночі 23 березня російський літак скинув на нього кілька 250-кілограмових авіабомб, у результаті удару впали прольоти. Чернігів опинився відрізаним від інших населених пунктів.

Після деокупації області розпочали відновлювати пряме та найкоротше сполучення Чернігова з Києвом. Провели розмінування й очищення території від боєприпасів, встановили понтон і облаштували під’їзні шляхи до нього. Паралельно розпочали зведення нового мосту та відновлення старого, щоб забезпечити тимчасовий проїзд через річку.

Міст, який будують, буде одним із найбільших через річку Десна. Завершити його спорудження планують до кінця 2024 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button