Суспільство

У Чернігові демонтують незаконно встановлені торгівельні точки

У Чернігівській міській раді 21 грудня, вперше після початку широкомасштабної війни, відбулось засідання комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою.

Комісія зібралася, зокрема, щодо появи у місті великої кількості кіосків та торгових точок, встановлення яких не відповідає Правилам благоустрою міста. Згідно яких, кіоски віднесені до тимчасових споруд. У разі виявлення їх незаконного розміщення  — вони підлягають демонтажу. Крім того, ще раніше місто взяло курс на звільнення зупинок громадського транспорту від торговельних кіосків. Про це повідомляють у Чернігівській міськраді.

Під час засідання комісії йшлося про те, аби навести лад на території міста. Для цього потрібно всі торговельні точки, які працюють в недозволених місцях,  перемістити в дозволені.  Секретар міськради запропонував визначитися з терміном, протягом якого підприємцям потрібно буде погодити з КП  «Паркування та ринок» місце перенесення. 

— Якщо це центральна частина міста  — це може бути виключно двір. Якщо не центральна, то треба їх прибрати з «червоної лінії». Такий кіоск можна встановити десь збоку або на другорядній вулиці. Головне, щоб вони були не на зупинці громадського транспорту, або біля входу до супермаркету. 

Для вирішення цього питання, я пропоную, надати десь два місяці. Ті, хто погодять, будуть перезатверджені, а стосовно тих, хто ні  — КП «Муніципальна варта» виконуватиме свої обов’язки. Мова про примусовий демонтаж незаконних кіосків,  —говорить секретар міськради.  

Найближчим часом працівники КП «Муніципальна варта» здійснюватимуть обхід таких місць і повідомлятимуть підприємців про прийняте комісією рішення. 

— Такі підприємці мають звернутися за погодженням місця торгівлі протягом наступних двох тижнів. Ще потрібен час для того, щоб ми знайшли їм нове місце та погодити його виконком. Ті, хто після 20 лютого 2023-го будуть стояти в цих місцях, сприйматимуться як незаконна торгівля і далі вже працюватимемо по відповідній процедурі, — додав секретар міської ради.

Ще статті по темі

Back to top button