Суспільство

У Чернігові для гвардійців провели духовно-психологічний захід з елементами арт-терапії

14 вересня у день свята Воздвиження Чесного Хреста Господнього, гвардійці відвідали один з храмів Чернігова, де капелан частини отець Юрій, розповів про виникнення, історію та значення даного свята. Під час зустрічі військовослужбовці взяли участь у терапевтичному занятті з Арт-терапії, вітражному розпису по склу, що провела для воїнів частини монахиня Христина. Кожен з гвардійців мав змогу обрати собі сюжет для малювання.

«Дуже цікаво та приємно спостерігати за емоціями, військових побратимів, адже їхній настрій, та психологічний стан під час арт-терапії кардинально змінюється. Вони посміхаються, розкриваються по-новому, поринають у спогади дитинства, діляться пережитими моментами», — поділився враженнями отець Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівщини нагадує громадянам про заборону спалювання сухої трави

Арт-терапія допомагає зняти психічну напругу і стрес, долає тривожність, страхи, агресію та імпульсивність, а також гармонізує внутрішній стан людини.

«Я сьогодні зрозумів, що будь-яка ручна робота має терапевтичний ефект, а розпис на склі, та ще й ікони янгола-охоронця, тим більше, що це не тільки праця руками, але й роздуми про своє внутрішнє, духовне, і усе це вкупі дає особливий заспокійливий ефект», — розповів гвардієць Олександр.

По завершенні заходу кожен з гвардійців повернувся до місця несення служби зі своїм унікальним та неповторним малюнком, що стане особливим символом та оберегом для нього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України

Ще статті по темі

Back to top button