Суспільство

У Чернігові для сироти виділили житло з боргами та жахливими умовами (Фото)

Сироті – житло непотріб. Небайдужі чернігівці б’ють на сполох. Кажуть, чернігівському сироті Михайлу Пасішниченку дають житло за адресою вулиця Івана Мазепи, 68, яке не придатне для життя – без води, дверей, мінімального косметичного ремонту, та ще й із боргами. Розказують, що хлопець не має грошей і невдовзі йому доведеться жити в жахливих умовах.

Сам Михайло підтверджує написане в мережі Фейсбук.

«Там кімната жахлива. Двері вхідні ледь-ледь тримаються. До туалету одні волоцюги ходять. Крім всього іншого, ті, хто там живе, на кухні облаштовують собі індивідуальний куточок – тобто підводять воду, каналізацію, ставлять плиту тощо. Для мене цього всього немає», – розповідає хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

До того ж на кімнаті справді висять борги, і не відомо, хто їх буде гасити. Юристи, з якими порадився хлопець, кажуть, що вони ляжуть на нього, якщо прийме кімнату. Сума – невідома, з того, що почув від чиновників, це «не одна тисяча».

На його зауваження можновладці відповідають «Ми тобі дали дах над головою? Все!».  Така була відповідь від міського управління квартирного обліку.

Запитуємо, чи буде погоджуватись на такі умови.

«Звісно, буду погоджуватись. А куди мені йти? На вокзал? Я там побув тиждень, то вже не хочу», – відповідає Михайло Пасішниченко.

Проте наразі ордер на житло Михайло ще не отримав. Хоча його мали б дати вже сьогодні. Говорить, що чиновники чомусь «почали крутити носом», кажуть, щоб чекав.

Керівник відділу квартирного обліку Михайло Католик так охарактеризував ситуацію.

«Ця кімната йому вже виділена. Рішення пройшло через виконком. Щодо його переселення туди, то ситуація ось яка. До цього він жив у кращих умовах, але через постійні скарги на нього від сусідів і співмешканців по квартирі, на його поведінку, зауваження, псування майна, виклики поліції тощо, через все це нами було прийнято рішення його відселити. Щодо боргів – облік боргів, які закріплені за ним, почнеться від моменту його заселення, наявні борги залишаються за попереднім власником, не за кімнатою. Про умови – стан кімнати охарактеризував би на «трієчку». Звісно, вона не ідеальна, але жити там можна. Місця ж загального користування жителі гуртожитку облаштовують самостійно», – розповів Михайло Католик.

Деякі ж чернігівці, побачивши фото з умовами життя в гуртожитку, готові йти до міськради, щоб привернути увагу влади до проблеми.

Ще статті по темі

Back to top button