Суспільство

У Чернігові до Дня Незалежності «Укрпошта» презентувала нову марку «Україна-мати»

Сьогодні в Києві та в усіх регіонах України відбулися спецпогашення поштової марки «Україна-мати» із зображенням монументальної скульптури, що височіє на Печерських пагорбах Києва. Її у співпраці з командою головної пошти країни створила українська художниця Зінаїда Кубар. Мисткиня зобразила монумент «Батьківщина-мати» з українським гербом на щиті та червоним намистом на шиї. Позаду скульптури зображена мапа України.

Про це повідомляють у Чернігівській обласній раді.

Тираж поштової марки «Україна-мати» становить 600 000 екземплярів. Кількість поштових марок в аркуші – 6 (3×2). Також випущено й конверт «Перший день», немаркований художній конверт, художні листівки, а також набір магнітів «Україна-мати».

У Чернігові до участі в церемонії погашення поштової марки та конверта спеціальним штемпелем долучилися голова обласної ради Олена Дмитренко разом із керівником Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» Олександром Бородавком.

Відсьогодні поштовий набір можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, в офіційному інтернет-магазині та на маркетплейсах eBay і Amazon.

Ще статті по темі

Back to top button