Суспільство

У Чернігові дофінансують зарплати лікарям, які працюють у військово-лікарських комісіях

Аби лікарі та медсестри, які працюють у комісії при військкоматі, отримували зарплату, рівну зі своїми колегами у звичайних медичних закладах, місто Чернігів виділить із бюджету громади майже два мільйони гривень.

«Це працівники більшості лікарень міста, але їхнє постійне місце роботи – військова лікарська комісія в міському військкоматі. Більшість із них працює на постійній основі, але є певна кількість, яка на умовах чергування, по місяцю працюють там, згідно з графіком. Задля того, щоб вирівняти дисбаланс і щоб усі працювали в однакових умовах, потрібно було дофінансувати це питання», – зазначив гендиректор ЧМЛ №2 Владислав Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати медиків: чи отримали лікарі Ніжина обіцяне підвищення (Відео)

Як відомо, згідно з постановою уряду, з 1 січня 2022 року зарплата медпрацівників зросла (за повністю виконану місячну (годинну) норму праці в закладах охорони здоров’я державної або комунальної власності в межах фонду оплати праці на 2022 рік вона має бути на рівні не менше як 20 000 грн у лікарів і професіоналів із вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я, і 13 500 грн для посад молодших спеціалістів із медичною освітою). Проте Національна служба здоров’я виплачує кошти лише тим, хто працює в закладах, що мають ліцензію на медичну практику. Військово-лікарські комісії сюди не входять, їх утримують територіальні громади. Тому й виникла потреба, щоб місто збільшило фінансування і вирівняло рівень зарплат лікарям і медсестрам, котрі щодня працюють не в лікарні, а оглядають строковиків та контрактників. Зокрема і тих, котрі зараз вступають до лав територіальної оборони.

Відповідні зміни до профільної міської програми вже прийняті на засіданні виконкому міської ради 17 лютого і виносяться на розгляд сесії міської ради 24 лютого.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button