Суспільство

У Чернігові говорили про інформаційну війну

У Чернігові на базі обласного управління освіти і науки відбувся круглий стіл «Говоримо, щоб жити». Присутні, зокрема науковці, військові, волонтери, психологи, педагоги тощо, розглянули й обговорили тему інформаційної війни. Захід був організований за підтримки рад молодих вчених при Чернігівській ОДА та Національного університету «Чернігівська політехніка».

Організатори взяли за мету донести важливість правильної інформаційної політики для побудови миру в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські козаки відзначають Покрову в Карпатах

Чернігівська область є одним із регіонів країни, що межує з агресором – Росією, і питання отримання та споживання інформації, особливо в прикордонних районах, є надто важливим.

«Цей захід ми проводимо вперше. Ідея виникла саме напередодні Дня захисників та захисниць України. Насамперед ми хотіли підкреслити наше шанобливе становлення саме до військових та учасників АТО/ООС. Тема гібридної війни наразі надто важлива. І саме в наше наукове середовище ми запросили представників як волонтерської спільноти, так і військовослужбовців та військових журналістів. Це питання ми розглянули зусібіч. Загалом тема військово-патріотичного виховання для нас дуже важлива. В майбутньому ми плануємо проводити такі заходи, можливо, будемо змінювати лише формат зустрічі», – розповів голова Ради молодих вчених при Чернігівській ОДА, кандидат технічних наук Олександр Литвин.

З-поміж іншого присутні обговорювали питання фільтрування інформації, яка надходить з усіляких інформаційних ресурсів як у мирному середовищі, так і в районі проведення Операції об’єднаних сил, та засоби, завдяки яким можна припинити підступну російську пропаганду.

Учасники круглого столу під час своїх виступів поділилися власним досвідом – як теоретичною, так і практичною його складовою, – навели свої приклади та запропонували шляхи вирішення проблемних питань.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button