Суспільство

У Чернігові хочуть перейменувати понад 140 вулиць

У Чернігові мають з’явитися вулиці на честь героїв Маріуполя та 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, яка боронила місто від російських окупантів. Ініціативна група з перейменування вулиць при управлінні культури і туризму у складі істориків, громадських діячів, розглянула ці та інші пропозиції.

Перейменувати пропонують більше як 140 вулиць. Одним хочуть повернути історичні назви. Приміром, Родимцева назвати Воздвиженською, Декабристів – Чорториївський Яр, а Малясова – Пантелеймонівською. Іншим – дати імена видатних земляків, таких як краєзнавець Андрій Карнабед, Герой України Євген Лоскот, Почесний громадянин Валерій Сарана. Не забули і про історичні постаті – князів, гетьманів і сотників.

Вулицю Рокоссовського пропонують перейменувати на проспект Левка Лук’яненка, а вулиці 1-го Травня дати назву 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Директор історичного музею імені В.Тарновського Сергій Лаєвський пропонує винести ці питання на обговорення громади.

Рішення щодо перейменувань вулиць, парків і скверів ухвалюватиме міська рада. Поки ж ініціативна група збирає інформацію, розбиває назви за категоріями – фактично проводить наукову роботу, аби рішення було конструктивним і виваженим, пояснює начальник управління культури і туризму Олександр Шевчук.

 Пропозицій надійшло дуже багато. Можливо, вже невдовзі в Чернігові з’явиться площа або сквер Магдебурзького права і вулиця Комунальників. Героїзм людей, які забезпечували життєдіяльність міста під обстрілами та підтримують чистоту і порядок нині, гідний високої оцінки і шани.

Джерело: телеканал Новий Чернігів

Ще статті по темі

Back to top button