Суспільство

У Чернігові хочуть скасувати плату за паркування автомобілів

На черговому засіданні сесії Чернігівської міськради розглянуть питання скасування сплати збору за місця для паркування транспортних засобів на території Чернігова до дня завершення воєнного стану в Україні та протягом 180 днів після відміни воєнного стану.

Ініціює це питання керівник КП «Паркування і ринок» Чернігівської міської ради Микола Гоголь. Причина – збитковість даної діяльності.

У 2022 році розрахунковий збиток від діяльності паркування становив 941500 гривень. Сума сплаченого паркового збору за 2022 рік становить 727100 гривень. За перше півріччя 2023 року операційний збиток від діяльності з паркування складає близько 545 тис. грн. В точу числі сума сплаченого збору в першому півріччі становить 402,9 тис. грн.

На даний момент діяльність з паркування провадиться на 7 з 18 паркувальних майданчиків, які обладнані за власні кошти комунального підприємства сучасними паркоматами, також працевлаштовано 7 працівників-консультантів.

У супутній документації йдеться про те, що збитковість даного напрямку діяльності ставить питання скорочення персоналу та припинення розвитку інфраструктури паркування міста Чернігова. Тому з метою недопущення збільшення збитків підприємства «Паркування і ринок», запобігання скороченню робочих місць, забезпечення функціонування сучасної інфраструктури паркування в нашому місті, пропонується скасувати сплату збору за місця для паркування транспортних засобів на території міста Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button