Суспільство

У Чернігові хочуть створити науковий парк «Центр оборонних технологій»

На сьогоднішньому засіданні робочої групи в ОДА розглянули варіанти організаційно-правової форми створення наукового парку.

Законодавством передбачено, що науковий парк — це юридична особа, створена у формі господарського товариства. Тож після обговорення учасники робочої групи дійшли попереднього висновку, що найоптимальніший варіант — організація товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Остаточне рішення співзасновники парку ухвалюватимуть, ознайомившись із докладною довідкою, підготовленою юристами. Адже створюючи ТОВ, вони мають визначити майновий і немайновий внесок кожного у статутний капітал, права й обов’язки засновників, інші правові та економічні аспекти діяльності ТОВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині збереглася унікальна мозаїчна зупинка (Фото)

Для більш динамічної та узгодженої роботи зі створення наукового парку «Центр оборонних технологій» члени робочої групи мають протягом тижня розглянути та погодити відповідну «дорожню карту» та терміни її виконання.

Карта передбачає визначення кола потенційних учасників наукового парку — співзасновників і пріоритетних напрямів його діяльності; формування статутного фонду та розроблення статуту ТОВ; здійснення експертної оцінки нематеріальних активів; інші організаційні моменти. На сьогодні про своє бажання долучитися до проєкту вже заявили кілька підприємств та організацій.

Робоча група вирішила також, за можливості, вивчити досвід роботи наукових парків, створених в Україні раніше, наприклад, у «Київській політехніці».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button