Суспільство

У Чернігові на благоустрій території біля модульного містечка планують витратити понад 21 млн грн

На порталі публічних закупівель «Prozzoro» з’явилося оголошення про тендер під назвою «Будівництво майданчика для розміщення тимчасових споруд з метою життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб, що втратили житло внаслідок російської військової агресії по вулиці Володимира Дрозда в м. Чернігові» (Коригування 2).

Очікувана вартість робіт 21 556 197,60 грн із Чернігівського міського бюджету.

Тож що саме планують зробити і які послуги закуповують, розпитали Юлію Циганок, начальника пресслужби Чернігівської міської ради.

Вона підтвердила, що тендер дійсно оголошений.

«Йдеться про територію модульного містечка по вулиці Дрозда. Але в частині, де стоять латвійські будиночки. Латвійці передали нам 12 модульних будинків. То йдеться саме про ділянку, де вони встановлені. Щоб територія була придатна до життя людей, щоб там були нормальні умови, і будуть виконані ці роботи. Буде впорядкована територія і проведені заходи з благоустрою. Благоустрій передбачає облаштування дороги, доріжок, підходів до кожного з цих будиночків, мережі водопостачання», — розповіла Юлія Циганок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНК-експертиза підтвердила загибель 25-річного воїна з Чернігівщини
Саме на проведення названих робіт і оголошено тендер.

«До речі, спільний проєкт із Червоним Хрестом виконувався на умовах співфінансування і співпраці. Частину робіт фінансував Червоний Хрест, а от питання благоустрою, освітлення, фундаменту, прокладення мереж, щоб у людей все було, робило місто. І тут так само. Латвія вирішила допомогти Чернігову. І один із таких варіантів допомоги – це були модульні будиночки. Вони їх виготовили, транспортували, поставили. А далі всім — встановленням, благоустроєм — займається місто, щоб створити умови для ВПО, щоб можна було там жити і щоб там були гідні умови», — зауважує Юлія Циганок.

У документації значиться класифікатор предмета закупівлі ДК 021:2015 — Будівництво закладів дозвілля, спортивних, культурних закладів, закладів тимчасового розміщення та ресторанів. Але, за словами Юлії Циганок, про будівництво цих об’єктів у жодному разі не йдеться. Це просто назва класифікатора.

І про фінансову складову. Тендер оголошений на понад 21 мільйон гривень, але цьогоріч є фінансування тільки на 8 мільйонів гривень.

«За правилами тендер оголошується на всі роботи, які виконуються, і, відповідно, вказується вся сума, скільки це коштуватиме. Тобто цьогоріч буде виконано робіт на 8 мільйонів гривень», — зауважила начальник пресслужби Чернігівської міської ради.

Тендерна процедура триватиме до 24 червня. Тож нині час подачі пропозицій. І вже 24 червня очікується аукціон. Переможець торгів і займеться роботами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button