Суспільство

У Чернігові на Старій Подусівці санітарні рубки проводяться законно

Кожне звернення громадськості щодо законності рубки дерев у лісовому господарстві – це ретельний розгляд справи, спілкування із заявниками, надання всіх необхідних офіційних документів, а не просто відписка.

Цими днями до Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» надійшло звернення жительки Чернігова щодо доцільності призначення дерев до рубки в районі Старої Подусівки (м.Чернігів). На зустріч із ініціативною групою прибули головний лісничий підприємства Володимир Єленич, лісничий Красилівського лісництва Олександр Чигринець і головний спеціаліст ЧОУЛМГ Богдан Пивовар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 53 тис. грн сплатить лісгосп за незаконні порубки дерев

За результатами спільного огляду ділянок, на яких заплановані заходи з поліпшення санітарного стану лісів у кварталі 127 виділах 1;2;3;5 Красилівського лісництва встановлено, що на відібраних у рубку деревах зазначена порядкова нумерація та проведено клеймування цих дерев біля шийки кореня і позначення категорії технічної придатності. Вибірка, правильність взяття дерев у рубку відповідає «Методичним вказівкам з відведення і таксації лісосік» та «Санітарним правилам в лісах України», про що було роз’яснено заявнику та жителям мікрорайону.

Чому санітарні рубки важливі?

Санітарно-оздоровчі заходи для поліпшення стану лісів є частиною комплексу профілактичних заходів для збереження стійкості насаджень, запобігання розвитку патологічних процесів у лісі, зменшення шкоди, що завдається шкідниками, хворобами, ліквідації наслідків аварій і стихійного лиха.

Як перевірити легальність вирубки за допомогою смартфона або комп’ютера?

Кожен громадянин може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт lk.ukrforest.com та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок. Реєстр містить низку опцій, зокрема, можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їх статус і період проведення.

У загальному переліку можна обрати «Переглянути» та докладно ознайомитися з тим чи іншим лісорубним квитком і ділянками, на яких відбувається чи відбуватиметься заготівля деревини, а також переглянути на онлайн-карті.

Якщо ви, гуляючи лісом, бачите рубку дерев, то вам потрібно зайти на сайт lk.ukrforest.com і обрати опцію «Карта». У телефоні має бути ввімкнена геолокація. Тоді на онлайн-карті автоматично визначиться геопозиція в лісі. Натиснувши на відповідний номер виділу, можна побачити інформацію про рубку, а також можна переглянути відповідний лісорубний квиток.

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button