Суспільство

У Чернігові «Наш край» підтримує розвиток підприємництва

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримуватиме рішення щодо зниження ставки єдиного податку для підприємців ІІ групи, що має виноситися на сесію міськради 28 лютого. Як повідомив керівник фракції Олександр Соколов, звернення підприємців розглядалося на засідання фракції і прийнято відповідне рішення.

За словами О. Соколова, на сьогодні фіскальний тиск на підприємців, зважаючи на зміни в законодавстві, підвищення мінімальної заробітної плати, рівень тарифів за комунальні послуги, оренди нерухомості, суттєво зріс. За неофіційними даними, майже 2 700 чернігівських підприємців уже закрили свою справу.

«Якщо депутати міської ради не підтримають вимог представників чернігівського малого та середнього бізнесу, то можна очікувати, що ще частина місцевих підприємців просто припинить свою діяльність, а від цього не виграє ані місто, ані родини цих людей», — зазначив він. Крім того, варто очікувати тінізації доходів підприємців, зниження відповідних надходжень до міського бюджету.

Також О.Соколов наголосив, що вимоги підприємців щодо зниження податків у Чернігові озвучуються не вперше.

«Кілька років тому Чернігівська міська рада підтримала підприємців аналогічним рішенням, і надходження до міського бюджету не скоротилися, а навпаки – зросли», — зауважив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button