Суспільство

У Чернігові не видавали офіційні дозволи щодо купання та відпочинку на водних об’єктах

Нинішнє воєнне літо триває. До цього сезону літня пора асоціювалася з купаннями та відпочинком на пляжі. Та цьогоріч воєнні дії, що відбувалися на території Чернігівщини, перекреслили всі плани. Адже в області триває робота з розмінування територій, і ніхто достеменно не може сказати, чи безпечно нині купатися в річці Десна, бо дно рельєфне, а течія швидка.

Фахівці кажуть, що на розмінування України підуть роки. Тож нині відпочивальники купаються у відкритих водоймах, поблизу яких відбувалися бойові дії, на свій страх і ризик. Це ж стосується і відвідування лісів, від чого нині українців закликають утриматися.

«Органами місцевого самоврядування офіційні дозволи щодо можливості купання та відпочинку населення на водних об’єктах міста не видавалися», – підтвердили ЧЕline в ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Між тим, це не означає, що якість води в річках Десна та Стрижень і гідрокар’єрі «Лісковиця» в м. Чернігів на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники не досліджувалася. Дослідження проводили, відповідно до «Плану моніторингових досліджень на 2022 рік».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені хлібопекарі підтримують військових

«Упродовж нинішнього купального сезону якість усіх досліджених зразків води з р. Десна відповідала вимогам «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», затверджених наказом МОЗ України №173 від 19 .06. 1996 р. та «Гігієнчним нормативам якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення», затверджених наказом МОЗ України №721 від 02.05.2022 р.

Інфекційні захворювання, пов’язані з водним фактором передачі, на території міста та області не реєструвалися», – повідомили в ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button