Суспільство

У Чернігові обговорили перспективи спроможних ОТГ і переформатування районів

*Актуально

Депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко та керівник однієї з успішних громад Чернігівщини – Кіптівської ОТГ – Володимир Кучма, якого підтримує «Наш край», взяли участь у публічному обговоренні перспективного плану Чернігівської області в розрізі спроможних ОТГ і переформатування районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примусова «колективізація», укрупнення районів і префектури: невдовзі Чернігівщину чекають серйозні зміни

Ірина Грозенко наголосила, що децентралізація потребує свого завершення. Адже ця реформа визнана експертами й аналітиками найуспішнішою в Україні. Для повноцінної її реалізації необхідно завершити формування ефективної системи місцевого самоврядування в країні. А це потребує проведення ще одного етапу: завершення створення спроможних адміністративно-територіальних одиниць базового рівня – громад, формування нових субрегіональних адміністративних утворень – районів, завершення перерозподілу повноважень між органами державної влади і місцевим самоврядуванням.

«Реформу децентралізації потрібно завершувати вже зараз. Потім перейти до нового адміністративно-територіального устрою і лише потім проводити наступні місцеві вибори», – зазначила депутат облради від «Нашого краю».

До речі, робота з планування майбутнього територіального устрою областей вже триває. Чернігівська область має законопроект від народних депутатів щодо поділу на чотири райони. У липні 2019-го були оприлюднені пропозиції уряду щодо змін меж районів у Чернігівській області. На цьому етапі напрацьовуються зміни до перспективного плану формування громад області.

Захід, у якому взяли участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, місцевих рад та адміністрацій, експерти, був організований Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button