Суспільство

У Чернігові облаштовують православну церкву, орієнтовану на молодь і воїнів (Фото)

У Чернігові в мікрорайоні Ремзавод триває облаштування нового храму Православної Церкви України на честь святого Іоана Воїна. Будівлю освятили ще торік. Між тим, будівельні роботи ще не доведені до логічного завершення.

Основна конструкція храму зведена, нині ж вирішують, якої форми йому надати.

Чернігівський священник Євген Орда з цього приводу у Facebook виклав два варіанти, який вигляд може ззовні мати церква. До того ж, священник попросив парафіян вказати, який із запропонованих варіантів подобається їм більше і чому.

Під постом з’явилося чимало коментарів, де люди висловлюють свої думки. Щоправда, йшлося і про те, що храм матиме дивний вигляд і скоріше нагадуватиме молитовний дім.

Аби з’ясувати, чому обрані варіанти деяким користувачам соцмережі здаються негармонічними, журналіст ЧЕline звернувся по коментар до отця Євгена Орди.

Священник зазначив, що має відповідну освіту, навіть захищався. Тож знає, що храм може мати різний вигляд.

«Що храм не буде схожий на православний, кажуть, напевне, люди, які самі до церкви не ходять і не обізнані в цих питаннях», – каже Євген Орда.

За його словами, вікна і двері в будівлю, скоріше за все, вставлять перед Великоднем. І святкову великодню службу в новому храмі обов’язково відслужать.

«Я зараз на фронті, на ротації, поїхав до ООС. А повернуся, то на Великдень будемо служити і перед Великоднем», – зазначає духівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверська церква стала усипальницею для представника відомого роду

До речі, де в чому храм таки дійсно відрізнятиметься від звичних для нас церков.

«Нині треба орієнтуватися не лише на людей пенсійного віку. Тож це буде церква для молоді і людей середнього віку, атовців, сімей загиблих героїв. При храмі буде бібліотека і невеликий зал для молоді. Бо треба працювати з такими категоріями людей і проповідувати слово Боже», – розказав отець Євген.

Передбачається, що при храмі діятиме і Чернігівський волонтерський центр. А також буде встановлено ще одну стелу на честь загиблих учасників ООС. Стела, присвячена загиблим героям Небесної сотні, вже встановлена.

До речі, кажуть також, що новий храм буде у формі Біблії.

«Буде як розкрита книга Біблія. На службі слова з Біблії завжди лунають, частинки псалтиря, Старого і Нового завітів. Церква – це слово Боже, це життя», – запевнив духівник.

Облаштування храму планують завершити до дня святого Іоана Воїна, що припадає на 12 серпня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button