Суспільство

У Чернігові облаштують пів сотні контейнерів для ТПВ нового зразка

У 2022 році в Чернігові передбачається облаштувати приблизно пів сотні контейнерів нового зразка. Про це повідомляє Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині сміття викидають не в контейнери, а до яру (Фото)

Місце для нових сміттєвих контейнерів обирається комісійно. При цьому враховують санітарні норми та розташування всіх підземних мереж – водопостачання та каналізації, теплопостачання, електричні та зв’язкові кабелі.

Комісія з представників управління житлово-комунального господарства, АПТ-2528, Чернігівводоканалу, Облтеплокомуненерго, Укртелекому та міських електромереж виїжджає у двори, де визначає місце майбутніх майданчиків із напівзаглибленими контейнерами для твердих побутових відходів. Тільки після погодження території планується решта робіт.

Цього року встановлення нових контейнерів почнеться лише навесні. До того часу проводиться визначення та погодження місць їх розміщення. Зокрема, днями комісія працювала у дворах вулиць Шевченка і Молодчого.

Серед переваг, які мають напівпідземні контейнери, порівняно з контейнерами старішого зразка, – краще забезпечення чистоти на території та зручніша логістика у вивезенні сміття. Нові місткості мають більший об’єм, обладнані датчиками наповнення, сміття з них не розлітається околицею. Спеціально обладнані сміттєвози щодня спорожнюють їх від твердих побутових відходів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button