Суспільство

Кампанію з укладання договорів на постачання електроенергії від «ЕНЕРИ» розпочато

Кампанію з укладання договорів на постачання електроенергії ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» розпочато. Про це постачальник повідомляє на своїй сторінці у Facebook. У повідомленні йдеться, зокрема, про те, що процес зміни постачальника електричної енергії, тобто перехід від ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» до ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ», буде здійснюватися максимально комфортно для побутових споживачів і не вплине на надійність електропостачання споживачам.

Орієнтовно в жовтні місяці всі побутові споживачі (фізична особа, що використовує електричну енергію для забезпечення власних потреб, що не включають професійну та/або господарську діяльність, на підставі відповідного договору з учасником ринку, зокрема за договором постачання електричної енергії споживачу) і малі непобутові споживачі (суб’єкт малого підприємництва, електроустановки якого приєднані до системи розподілу електричної енергії номінальною напругою не більше 1кВ, який купує електричну енергію для власного споживання) отримають разом із рахунком за спожиту електричну енергію типову заяву-приєднання до умов публічного договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покази лічильника можна передати через Viber

Після підписання цієї заяви та/або ж сплати рахунка за спожиту електричну енергію споживачі є такими, що приєдналися до публічного договору про постачання електричної енергії вказаного підприємства. Підписану заяву необхідно повернути до постачальника: або віднести до найближчого відділення РЕМ, або відправити поштовим листом. Однак навіть якщо ви цього не зробите, ви вже все одно будете вважатися клієнтом ЕНЕРИ, адже оплатили рахунок.

Для юридичних споживачів процедуру укладання договорів теж максимально спрощено. Кожному споживачу висилатимуть заяви-приєднання, роздруковану додаткову інформацію в рахунках за спожиту електроенергію. Договори будуть оформлені з дотриманням усіх вимог законодавчих актів.

Разом із заявою-приєднанням споживач також має надати:

1) для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців:

— копію документа на підтвердження повноважень особи на укладення договору (витяг з установчого документа про повноваження керівника – для юридичних осіб, копію довіреності, виданої в установленому порядку), за необхідності;

— витяг або копію довідки, або копію виписки з ЄДР;

— інші документи, передбачені цими Правилами;

2) для фізичних осіб:

— довідку про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи – платника податків або реєстраційний номер картки платника податків, або копію паспорта (від фізичних осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади і мають позначку в паспорті, довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру фізичної особи – платника податків не вимагається);

— документи, що підтверджують наявність договору, укладеного з оператором системи на послуги розподілу (передачі) електричної енергії (паспорт точки розподілу (передачі), інформацію про присвоєний ЕІС-код).

Про юридичних споживачів. Їх у Чернігівській області 1080.

Відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», юридичні споживачі повинні до 1 грудня 2018 року обрати електропостачальника та укласти з ним договір про постачання електричної енергії. Якщо споживач не обере електропостачальника, то постачання електричної енергії йому впродовж не більше ніж 90 днів буде автоматично здійснювати постачальник «останньої надії», визначений на території області. У разі, якщо ви станете клієнтом електропостачальника «останньої надії» враховуйте, що цей постачальник не має стабільної клієнтської бази і зобов’язаний підхоплювати будь-якого проблемного споживача, а це означає, що електроенергія в нього буде найдорожчою, значно дорожчою ніж за роздрібним тарифом постачальника електричної енергії.

До слова: на Чернігівщині створена нова компанія-енергопостачальник – «ЕНЕРА – ЧЕРНІГІВ»

На виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» у 2018 року зі складу ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» виділено підприємство – Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕНЕРА – ЧЕРНІГІВ». 14 червня компанія отримала ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачам. Початок постачання електричної енергії планується вже з 1 грудня 2018 року. Таким чином, упродовж двох років від дня отримання ліцензії ТОВ «ЕНЕРА – ЧЕРНІГІВ» виконуватиме функції постачальника універсальних послуг для побутових і малих непобутових споживачів на закріпленій території (на території Чернігівської області).

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А то что на территории города есть еще один лицензиат с продажи эл.енергии Вы не в курсе ДП «Профіт Хаб» может продавать так же как и Енера.

Back to top button