Суспільство

У Чернігові освітяни згадали історію становлення педагогіки (Фото)

В обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського 30 листопада відбулася міжрегіональна науково-практична конференція «Історія освіти Чернігівщини: від найдавніших часів до сьогодення».

Про це ЧEline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю облдержадміністрації.

Участь у конференції взяли науковці, викладачі та методисти вишів, директори і вчителі загальноосвітніх закладів Чернігівщини. До заходу долучилися й слухачі курсів підвищення кваліфікації інституту післядипломної освіти.

Розпочали розмову із висвітлення сторінок життя та професійної діяльності видатного українського математика Георгія Вороного, його впливу на розвиток вітчизняної освіти. Детально на цьому зупинився ректор інституту Анатолій Заліський.

У доповідях, виголошених на конференції, порушувались актуальні питання розвитку системи освіти на Чернігівщини в різні історичні епохи.

Зокрема, науковці розглянули розвиток освіти на Чернігівщині у ХІХ – на початку ХХ століття, ознайомили присутніх із філософсько-педагогічною спадщиною Григорія Ващенка, зазначивши її вплив на українські духовно-інтелектуальні традиції.

Низку доповідей присвятили становленню системи освіти у 20-ті роки ХХ століття.

Багато виступів стосувалися і нинішніх реформ в освітянській галузі. Крім того, презентували запровадження медіаосвіти в області за останні п’ять років.

Також учасникам конференції організатори представили сучасні альтернативні форми здобуття дошкільної освіти.

За підсумками конференції, яку планують зробити традиційною, передбачено видання збірки статей.

Ще статті по темі

Back to top button