Суспільство

У Чернігові перевірять житлові будинки

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав розпорядження про забезпечення контролю за якістю надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Керівникам комунальних підприємств, що надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у Чернігові, доручено протягом березня-квітня поточного року провести весняні огляди житлового фонду, за результатами яких скласти дефектні акти на кожний житловий будинок.

Також керівники комунальних підприємств повинні надати до управління житлово-комунального господарства міської ради помісячні плани поточного ремонту кожного житлового будинку на 2017 рік відповідно до нарахованих коштів згідно з затвердженим тарифом.

Крім того, до 1 травня вся інформація відповідно до дефектних актів, складених за результатами проведених оглядів житлових будинків, буде внесена до Єдиної інформаційної бази житлового фонду.

До 1 червня проводитиметься роз’яснювальна робота та за необхідності організовуватимуться збори мешканців для визначення відповідальної особи в кожному житловому будинку, яка надалі підписуватиме акти виконаних робіт по кожній складовій затвердженого тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

У випадку виникнення скарг мешканців житлового будинку щодо якості та/або кількості наданих послуг і відсутності в акті виконаних робіт підпису відповідальної особи житлового будинку керівники комунальних підприємств повинні забезпечити проведення перерахунку за ненадану або неякісно надану послугу.

На інформаційних дошках під’їздів кожного житлового будинку буде розміщена інформація щодо плану поточного ремонту житлового будинку, графіків прибирання сходових клітин, вивозу сміття, прибирання прибудинкової території.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button