Суспільство

У Чернігові планують створити Арттериторію

У Чернігові відчутно бракує культурних просторів, буквально оупен-ейр осередків, де без великих затрат можна облаштувати арт-перформанс чи подивитися кіно просто посеред неба.

Саме тому є ідея створити зручний простір на задньому подвір’ї міського палацу культури – Арттериторію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці Коцюбинського показували кіно просто неба (Фото)

«Найбільші активності у цьому креативному подвір’ї відбуватимуться у вихідні дні з травня по вересень, можливі тематичні святкування у рамках Дня міста. Територія функціонуватиме у декількох напрямках: оупен-ейр кіноклуб – перегляд кінокартин, мультфільмів. Це будуть різнопланові картини, прем’єри, ретро-покази; вуличний університет – унікальний формат публічних інтерактивних лекцій на теми культури, історії, психології, мовознавства тощо; мистецька галерея – виставки та презентація авторами своїх художніх/фото робіт для митців-початківців, відкриватимемо свої нові творчі імена; дитячий клуб – анімація, розвиваючі ігри, виступи маленьких талантів. Тобто, це створення простору, де приємно проводити час, де призначають зустрічі, куди приводять гостей міста, задля того, щоб відчути його атмосферу.

29_07_20_artteritory-1024x683

Ідея проходить апробацію для участі у цьогорічному конкурсті проектів Бюджету участі. “Арттериторія” нині проходить модерацію, як повідомляє сайт Громадського Бюджету участі, проект оцінює комісія, якщо все гаразд і правок не буде – за кілька днів він виходить на голосування, що триватиме до жовтня. Якщо містяни скажуть “Арттериторії” так – то з наступного року творчий простір буде реалізований»,- йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button