Суспільство

У Чернігові планують зробити мобільний додаток для контролю за парковками

Створити мобільний додаток, за допомогою якого у Чернігові можна буде не тільки упорядкувати паркувальні місця, а також організувати нормальне адміністрування плати за паркування.

Таке доручення начальнику управління ЖКГ Ярославу Куцу дав на розширеній нараді міський голова Владислав Атрошенко.

«У мобільному додатку, щоб були вказані парковки чи паркомісця. Також, щоб вони були повністю забезпечені паркоматами…Обсяг коштів, я вважаю, тут замалий. Тому треба спільно шукати якесь рішення. Навіть, якщо там будуть невеликі збитки, це неважливо. Важливо, щоб у нас все це було організовано цивілізовано, як в європейських країнах. Щоб іноземці не відчували, що вони в країні 3-го світу…», — сказав Атрошенко.

Куц додав, що найпростіше в мобільному додатку використовувати платіжну систему PayPal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові нетверезий водій скоїв ДТП (Фото)

«Ти став, припаркувався, підключився, а перевіряючий, коли проїжджає, дивіться номер машини та бачить, завдяки додатку, оплачено чи ні», — сказав Куц.

За словами начальника управління ЖКГ, наразі йде процес створення відділу по контролю за паркуванням, який за пару місяців повністю запрацює, а паралельно разом із Артемом Тарасенком (представником транспортної компанії, — ред.) працюватимуть над мобільним додатком.

На думку міського голови, діяльність комунального підприємства «Паркування та ринок» досі не вдалося зробити прибутковою, адже зарплата, яку отримують паркувальники, більша за кошти, які вони збирають.

Водночас начальник КП «Паркування та ринок» Микола Гоголь зауважив, що це пов’язано з тим, що у Чернігові тривалий час через ремонти «закриті» вулиці, тому підприємство зазнає збитків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button