Суспільство

У Чернігові почала роботу перша освітня станція сортування (Фото)

27 червня у Чернігові почала працювати перша освітня станція сортування сміття. За годину роботи здати вторсировину прийшли понад 30 чернігівців.

 

Станція сортування розташована у внутрішньому дворику Чернігівського обласного молодіжного центру (колишній кінотеатр «Щорса»), у приміщенні, яке раніше використовували як склад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’явиться станція сортування сміття (Відео, фото)

За словами керівника ГО «Еко Місто» Сергія Безбородька, протягом місяця станція працюватиме у тестовому режимі — на вихідних з 11:00 до 17:00. Якщо вона користуватиметься популярністю, кількість робочих днів надалі можуть збільшити. На ній працюватимуть волонтери, які допомагатимуть розподілити фракції до потрібних контейнерів.

Пункт прийматиме понад 20 видів вторинної сировини. Окрім звичних усім макулатури, скла та пластику тут можна буде здати такі види фракцій, як TetraPak та одноразовий паперовий посуд, целофан, кур’єрські пакети, плівку з бульбашками та пакети з-під молочної продукції. Ці види вторинної сировини не приймає жоден пункт міста. Вторсировину можна буде здати безкоштовно, далі її відправлятимуть на переробку до підприємств Чернігова та Києва.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Еко місто

 

Ще статті по темі

Back to top button