Суспільство

У Чернігові погасили нову поштову марку, присвячену Службі безпеки України

26 липня Укрпошта офіційно вводить в обіг чергову поштову марку «Служба безпеки України», що є фінальним випуском героїчної серії «Слава Силам оборони і безпеки України!». Її презентація та спецпогашення в Чернігові відбулися за участі Олексія Ляха, начальника управління СБУ в Чернігівській області, В’ячеслава Чауса, начальника Чернігівської ОВА, й Олександра Бородавка, директора з розвитку мережі Чернігівського регіону АТ «Укрпошта».

«Це слушна ініціатива, що популяризує діяльність служби. Співробітники СБУ боронять державу на найгарячіших напрямках, виявляють колоборантів, інформаційних агентів ворога та інших зрадників. Як на окупованих територіях, так і по всій території держави. Вони протидіють диверсійно-розвідувальним групам та іншим поплічникам ворога. Виконують свою роботу гідно, не шкодуючи ні свого здоров’я, ні життя. Багатьох колег, на жаль, уже немає разом із нами. І тому аби віддячити їм та зберегти світлу пам’ять, ми маємо робити все якомога швидше щоб наблизити нашу Перемогу», – розповів начальник управління СБУ в Чернігівській області Олексій Лях.

За словами начальника  Чернігівської ОВА, наразі розповідати про всі спецоперації не можна, втім, варто подякувати за багаторічну важливу та сумлінну працю на благо держави.

«Хотів би звернути увагу, Служба безпеки України не тільки під час повномасштабного вторгнення виконує дуже багато завдань, вона виконує їх постійно і у мирний час, і буде виконувати їх і після нашої Перемоги. Тут на марці є зображення центральної будівлі СБУ, а я впевнений і обіцяю, що після нашої Перемоги ми обов’язково відбудуємо будівлю Чернігівського обласного управління, що була знищена під час ворожої навали минулого року», – зазначив В’ячеслав Чаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові погасили поштову марку, присвячену захисникам і захисницям України

Наклад марки – 1 мільйон 75 тисяч примірників, 25 тисяч із них будуть доступні на Чернігівщині. До блоку входять 5 марок, конверт першого дня, немаркований художній конверт і листівка. Зробити погашення марки можна до 20:00 26 липня на Головпоштамті в Чернігові.

«Ця серія була започаткована у другій половині 2022 року. Тоді були представлені перші шість родів і військ ЗСУ під назвою «Слава Збройним Силам України!». Потім були марки присвячені Національній поліції, Нацгвардії, прикордонникам. Нещодавно була презентація, присвячена ГУР, а сьогодні ми відзначаємо та дякуємо за роботу Службі безпеки України», – повідомив Олександр Бородавко.

За словами директора з розвитку мережі Чернігівського регіону АТ «Укрпошта», попит на поштові марки зберігається на рівні випусків минулого року. Тому тиражі для Чернігівщини є стабільними і продукції повинно вистачити на всіх шанувальників. Проте наступний випуск матиме більш обмежений тираж випуску, тому краще зробити передзамовлення, аби точно встигнути.

«Генеральний директор Ігор Смілянський уже зробив анонс наступного випуску 4 серпня. Це вже наступна серія, марка буде називатися «Винищувач зла – F-16», номінал також буде F. Там буде благодійна складова: з кожної марки 16 гривень спрямують на справи, що допоможуть нашій Перемозі. Також серпень багатий на інші свята, тож буде багато цікавого», – повідомив Олександр Бородавко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button