Суспільство

У Чернігові поліція привітала дітей яскравим святом під відкритим небом (Фото. Відео)

Юні чернігівці фотографувалися із спецпризначенцями, приміряли поліцейські обладунки, досліджували патрульний автомобіль та навчалися поводженню із вибухонебезпечними предметами.

1 червня Україна традиційно відзначає День захисту прав дітей. У Чернігові святкові заходи пройшли у затишному сквері біля Красної площі – центрального майдану міста.

Начальник ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін зауважив, що в Україні День захисту дітей відзначають уже 20-й рік поспіль, і це не просто веселе свято, але й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини.

«Хочу відзначити, що поліцейські Чернігівщини працюють з дітьми цілий рік. Мова йде про різноманітні види комунікації: відкриті уроки про шкоду згубних звичок, вивчення правил дорожнього руху, змагання, творчі конкурси на правову тематику. Наприклад, днями ми нагородили переможців конкурсу дитячої творчості «Поліція для дітей». Подібні заходи дозволяють нам чітко орієнтуватися в тому, наскільки підростаюче покоління розуміє завдання поліції, готове з нами співпрацювати і бути законослухняним», — сказав Едуард Альохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ритми «бугі-вугі» в Березні пройшло феєричне свято дітей

Поліція взяла активну участь у святкових заходах разом з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради. Свято привабило до себе як дітей, так і дорослих, які охоче брали участь у конкурсах, малювали на папері та асфальті, знайомилися з імпровізованими виставками. Патрульні роздавали дітлахам повітряні кульки із символікою поліції, пам’ятні брошури та яскраві наліпки, покликані дотримуватися правил дорожнього руху та безпечної поведінки на автошляхах під час літніх канікул.

Бійці спецпідрозділу «Тор» мали неабиякий успіх у підлітків, які одягали екіпіровку поліцейських, міряли каски, бронежилети і щити.

Тут же на асфальті патрульні влаштували перехрестя і дітлахи із задоволенням розповідали правоохоронцям як вони перетинають проїжджу частину.

Поряд на галявині діти спостерігали за роботою поліцейської собаки Вільми та її вміннями розшукувати будь-які предмети. Батьки із задоволенням робили фото із чотирилапим помічником поліції, а малюки гладили таку величезну, але таку спокійну вівчарку.

Хлопчаки стали наймасовішими шанувальниками виставки ювенальної превенції і поліцейських вибухотехніків. Можливість потримати в руках міни і гранати разом із цікавою розповіддю досвідченого вибухотехніка забезпечила виставці боєприпасів стабільно високу кількість глядачів і слухачів.

Також школярі взяли участь у конкурсі «Я маю право», приуроченому до Міжнародного дня захисту дітей. Хлопчики і дівчата втілили на папері свої мрії і сподівання.

Джерело: сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button